MENU
30 minuten
gratis sparren
In een gesprek naar een doeltreffende tour

Virtuele tour: DAF

Bekijk de tour

Open de tour

Hoge resolutie panorama's en 15 talen

DAF Trucks is onbetwist marktleider op de Nederlandse vrachtwagenmarkt. Grofweg één op de drie trucks die in Nederland geregistreerd worden, is een DAF.

DAF heeft op het terrein in Eindhoven een speciale ruimte waar alle trucks gepresenteerd worden. Bezoekers kunnen hier op hun gemak trucks van binnen en buiten bekijken. Omdat deze ruimte eigenlijk alleen voor klanten van DAF toegankelijk is, wilde DAF bezoekers van de website ook de kans bieden een kijkje in de keuken te nemen. 360 Virtual Tours bedacht een manier om voor DAF een virtuele showroom te creëren. Alle trucks zijn van binnen en buiten te bekijken en informatie over de trucks is door middel van hotspots en pdf-downloads te verkrijgen. Zeker interessant om te noemen is dat de showroom gekoppeld is aan de DAF website, waardoor de getoonde informatie altijd up-to-date is. En dat in maar liefst 15 talen!

Deze virtuele tour is het resultaat van een maandenlang proces waarbij zowel 360 Virtual Tours en de klant zich volledig hebben gegeven, het onderste is uit de kan gehaald. De lastige fotografie in de trucks, de vormgeving precies in lijn met de website en de zwaar complexe programmering van o.a. de hotspots maakt deze tour uniek in zijn soort.

Hoe was de samenwerking?

"De Virtual Showroom geeft bezoekers de kans om op een unieke plek rond te kijken en op een hele nieuwe manier een DAF truck te ervaren. We kunnen in brochures en op websites van alles vertellen over de mogelijkheden van onze trucks, over de motorkracht en het brandstofverbruik. Maar je ervaart pas hoe gróót een cabine is als je daadwerkelijk in die cabine plaatsneemt. Je krijgt nu écht het gevoel dat je er in staat, iets dat versterkt wordt als je de gyroscoopfunctie van je telefoon of tablet activeert. Hierdoor voelt het alsof je zelf de camera in de hand hebt. Beweeg je bijvoorbeeld het scherm omhoog, dan kijk je ook echt naar het plafond. 360 Virtual Tours heeft hun beloftes meer dan waargemaakt in dit project. Van begin tot eind is de samenwerking erg prettig geweest. Het feit dat de showroom gevoed wordt door onze website is ideaal, omdat we zo zelf in de hand hebben welke informatie getoond wordt. En we hebben de showroom meteen kunnen integreren in onze corporate site en landensites omdat de taalversies automatisch toegevoegd worden."
Douwe Beckmann, Multimedia Coördinator van DAF Trucks.

Het was een complexe klus

De virtuele showroom van DAF betekende voor 360 Virtual Tours een sprong in het diepe. We wisten wel dat we dit konden, maar we zouden liegen als we zeggen dat het makkelijk was. Er kwam extreem veel bij kijken om dit tot een goed geheel te brengen. De uitdagende fotografie binnen in de trucks, op hoge resolutie (vanwege het inzoomen) was nog maar het begin. De vormgeving, in lijn met de huisstijl en website was ook geen inkoppertje. Maar toen moest het allemaal bij elkaar komen. Onze programmeur heeft ervoor gezorgd dat door middel van API koppelingen in de juiste taal de content wordt opgeroepen vanuit het CMS van de klant. Ook hier geldt dat de content in de virtuele tour altijd up to date is. Op veel vlakken zijn nieuwe technieken gebruikt om de tour precies te laten functioneren zoals het moet. Uiteraard werkt de tour ook in een speciaal ontwikkelde mobiele variant.